måndag 25 oktober 2010

Ny vecka i Hannover!

Så var det ytterligare en ny vecka i Hannover :)

I lördags var vi på Zoo här i Hannover (Erlebnis) som vi så länge har pratat om att besöka. Vädret var kanon när vi steg upp på lördags morgonen, en perfekt dag att gå på Zoo. Det var verkligen jättefint med en massa fina och roliga djur :) Det sägs att Zoo:t här i Hannover ska vara ett av Tysklands bästa Zoo :) Det som vi blev mest fascinerade över var miljöerna som de hade byggt upp runt omkring djuren! Zoo var upp delat i sex olika "områden" Med olika djur från olika delar av världen. Det var ett av områdena som var nybyggt för i år som hette Yukon Bay. Det kändes nästan som vi var i norra Kanada, isbjörnar pingviner och mitt i området var det placerat ett fartyg som låg i saltvattnet med stora vågor runt omkring sig :) och fiskmåsar hördes från högtalar...

Senare på lördagskvällen var vi ute med Kristin och Lars och festade på Rout der Salon. Vi hade varit på det stället innan men det var första gången för norrmännen :) Men det blev en väldigt trevlig och lyckad kväll :) som alltid när vi är med dem!!

På söndagseftermiddagen åkte vi in till Altstadt (gammlestan) med K & L och drack te på ett ställe som jag kallar för "mormors-stället" Ett jättemysigt stället som är inrett i en gammal stil med mycket charm!

Den här veckan satt Marias tyska kurs igång igen. Alltid kul att komma igång igen efter en veckas uppehåll. Nein ich habe nicht alles vergissen ;)

I början av november kommer även våra första besökare hit ner!!! Det är Martins kusin med familj som kommer, ska bli så trevligt!! NI är hjärtligt välkomna hit ner till Hannover *längtar* :)

Så nu får alla ni andra också planera in när ni ska komma och hälsa på oss ;) Vi hoppas på många besök när vi bor här nere i Hannover!!

Ha en underbar vecka!!

Tschüss!

1 kommentar: