tisdag 31 augusti 2010

Helgen

Så har det varit helg igen i Hannover! Den här helgen har det dock inte varit lika bra väder som förra, ungefär 10 grader kallare brrr....  Det känns nästan som hösten är här! I fredags tog jag och Martin det bara lugnt. På kvällen åt vi tacos och drack vin - fredagsmys. Tacos är inte lika vanligt här som i Sverige, men jag hittade det tillslut i mataffären!

I lördags bar det iväg in till stan för att spanna efter nya skor till Martin. Det resulterade i att han hittade två par nya skor och vi var bara inne i en affär. Affären där han handlade skona heter Deichmann och bestod av fyra våningar och hade hur mycket skor som helst, har aldrig tidigare sett sådant stort utbud på herrskor innan. Hemma brukar det finns längst inne i hörnet och det har tre att välja på. I den här butiken fanns det en hel våning!! Efter vår lila shoppingtur åt vi middag på en Indisk restaurang, väldigt gott!

Nöjd efter shoppingen!


När vi var mata och belåtna möte vi upp Lars för att kolla på fotball på en pub i Südstadt. Det var Hannover 96 som spelade mot... kom inte ihåg. Men Hanover laget vann i alla fall! När matchen var slut åkte vi hem och lämnade shoppingpåsarna och käkade lite, innan vi åkte hem till James.
Hemma hos James häftiga vindslägenhet drack vi  Kaffee Flämmie (kaffe, sumbuca och socker :) kolla bilderna ) och lyssnade på skön musik hela kvällen.

Bränner sambuca, kaffe och socker
James och Lars


En färdig flämmie :)



På söndagen var vi på museum, Sprengel museumet och tittade på konst. Dagen till ära var det premiär för en ny utställning av tre konstnärer, så det var en del folk där och kollade. Vi gillade inte alls den typen av konst som den nya utställningen bestod av. Den hette "kinder" och föreställde konstiga bilder av barn.  En annan väldigt känd konstnär som fanns på museumet var Picasso.




Hoppas ni har haft en bra helg!

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Det är så kul att läsa om vad ni gör. Jag längtar mer och mer att komma och hälsa på för varje inlägg som kommer :) Enorm skoaffär, fest och museeum, kan ju inte bli bättre!

    Själv sitter jag hemma och har precis beställt lite nagellack från Internet, inte alls bra egenligen men oj så kul, haha! Är ju lite förkyld och har ont i halsen och då måste man ju unna sig lite :) Jag dricker ett te som jag fick av dig och Frida "En vårdag i Paris". Det är så gott så jag får inte dricka det för ofta så det tar slut.

    Ha det bra!

    Kram Kristin

    SvaraRadera
  2. Ni är hjärtligt välkomna närhelst ni önskar!

    //Martin

    SvaraRadera