måndag 27 september 2010

Celle och Oktoberfest!

I lördags åkte vi till Celle och det var verkligen en jättemysig stad. Vi tog tåget dit strax efter lunchtid och det gick hur smidigt som helst. Dock mötes vi av en väldigt otrevlig män som arbetade på tågets restaurang som inte kunde svara oss om det var rätt tåg vi gick på eller inte. Men det var det och cirka 20 minuter efter avgång från Hannover var vi framme i Celle.

Väl framme på tågstationen i Celle var det cirka en kilometers promenadväg in till gamla stan (Altstadt) Och där fanns det verkligen hur många korsvirkes hus som helst, jättevackert. Vi började med att strossa runt lite i stan och kollade i lite butiker. Efter rekommendation av Marias föräldrar, som var här i Augusti, gick vi upp för kyrktornet som fanns i mitten av stan. Väl där uppe efter alla trappstegen *pust* var det en fantastisk utsikt över stan. Det var väl värt att ta alla 260 stegen upp :)

Efter besöket i kyrktornet fikade vi apfelstrudel (en österrikiskt bakverk bestående av tunn deg och äppelfyllning) med vaniljglass och grädde *mums* och drack en stor kafé latte! Efter den mastiga fikan shoppade vi lite och sen kom det några droppar regn och då bestämde vi oss för att dra oss tillbaka till Hannover.

I fredags började Oktoberfesten här i Hannover :) Den är dock inte lika stor som den "riktiga" som är i München varje år, men även här dricks det öl och man sjunger tyska sånger :). Vi var i alla fall där en liten stund i lördagskväll och tog oss varsin öl :). På ett området som ligger cirka 25 minuter promenadväg från oss har det byggt upp ett tivoliområde (oktoberfest-området) med en massa åkatraktioner/matställen lotterier och två jättestora öltält! Vi var inne i ett av tälten och där var det ganska bra drag! Vi lär nog gå dit fler gånger de kommande två veckorna!!

Idag började Maria sin intervsivkurs i Tyska! Den kommer att pågå mellan den 27 september fram till den 29 oktober. I klassen är vi 11 stycken elever från elva olika nationaliteter :) det ska verkligen bli roligt!!

Tschüss!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar